Review Allview Impera Wi10N Pro

Disclaimer: Am folosit acestă tabletă în ultimele 2 luni constant pentru consumul de media și task-uri de productivitate minore (Word, Excel). Tableta a fost achiziționată de pe site-ul cel.ro, fiind un model reambalat, la prețul de 750 de lei.

De la începutul review-ului o să afirm că, la momentul de față, Alview pune în vânzare cea mai bună tabletă full Windows de pe piață, dacă iei în considerare raportul calitate preț. There you have it! Done! Spoilers… Duh… Doar că asta nu e toată povestea. Pentru că viața e complexă și are multe aspecte. Așa că hai să privim acest produs de la Allview mai în amânunt.

DSC_0024

Specificații tehnice

Tableta este pusă în mișcare de un procesor quad core Intel Atom Z3735F, de până la 1,83 GHz foarte popular printre producătorii de tablete 2 în 1 (utilizat chiar de Intel în Compute Stick-ul lor).  La acesta se adaugă 2 GB de RAM care fac tableta destul de competentă pentru sarcinile curente (consum media, editare fișiere word). Capacitatea de stocare a tabletei nu este nicidecum suficientă (32GB memorie flash) pentru un astfel de dispozitiv, însă se poate adăuga un card micro SD de până la 128GB.

Ecranul  de 10,1 inch, cu o rezoluție de 1280×800 pixeli este ajutat de memoria grafică integrată Intel și este suficient de luminos și de clar pentru o bună vizionare a filmelor și videoclipurilor de pe Youtube. Touch-screen-ul răspunde bine, fără probleme. Despre gaming nu pote fi vorba, tableta fiind pusă în dificultate de majoritatea jocurilor moderne.

Tableta este dotată cu o camera principală de 2 megapixeli pe spatele dispozitivului, precum și o cameră frontală de 0,3 megapixeli, pentru eventuale convorbiri pe Skype sau selfie-uri la rezoluții sub-VGA (pentru cei mai nostalgici dintre voi).

Capitolul sunet este unul unde tableta suferă. Cele două boxe stereo (așa zic cei de la Allview) sunt foarte slabe ca volum și claritate, ideale însă dacă vrei să utilizezi tableta fără să-i deranjezi prea mult pe cei din jur.

DSC_0020

Aspect

Tableta este construită decent, exclusiv din materiale plastice, dar acestea sunt placute la atingere și destul de solide. Am remarcat totuși că tastatura tabletei mai flexează și mai scârțâie din când în când, dar acest aspect este compensat de profilul redus al acesteia și greutatea diminuată. Nu este un dispozitiv premium, din punctul de vederea al aspectului, dar cred că este un lucru asumat, tableta punând funcțonalitatea și costul redus pe primul plan.

Tableta destul de groasă, fără tastatura inclusă, măsoară 10.3 mm în grosime . Așa că dacă vrei neapărat ceva subțire și sexy, poate că ar trebui să te reorientezi. (Ți-aș putea recomanda ASUS Transformer Book T100TAM Z3775, care are același procesor și în general aceleași specificații, 64 GB de stocare  și un aspect mai polișat…Dar vei plăti în plus pentru toate astea.)

DSC_0044    DSC_0027

Porturi disponibile

Tableta este dotată cu un port micro-USB pentru încărcare și sincronizare, un port MicroHDMI, capabil de output full HD și un port audio pentru căști sau boxe (de care vei avea nevoie pentru o experiență multimedia decentă). De asemenea, tastatura este la rândul ei dotată cu un port USB pentru conectarea de dispozitive periferice (foarte util).

Baterie

Bateria este una LI-Polimer de 6000 mAh, și în cele două luni de utilizare am obținut o medie de aproximativ 6 ore de utilizare, tableta fiind conectată aproape în permanență la internet și fiind folosită cu precădere pentru browsing și consum media online. Nu este o durată satisfăcătoare, comparativ cu alte dispozitive similare, dar tableta se încarcă destul de repede, iar faptul că încărcarea se realizează prin intermmediul unui cablu USB înseamnă  că nu trebuie neapărat să cari după tine un încărcător în plus.

Tastatura

Tastatura este punctul forte al tabletei. Pe lângă plusul de funcționalitate pe care îl aduce întregului pachet, scrisul pe aceasta este o experiență pozitivă, tastele fiind bine delimitate și cu un feedback plăcut, iar layout-ul nu este groaznic. Mare parte din acest review este scrisă pe tabletă și pot spune că te poți mișca destul de rapid, chiar dacă va trebui să recitești atent ceea ce ai scris (tinde să dubleze litere și să sară altele). De asemenea, porțiunea unde tableta se îmbină cu tastatura ridică tastatura la un unghi ușor, foarte fain pentru tastat. Tastatura poate fi utilizată și ca stand pentru tabletă, util pentru vizionarea de filme/vidoeclipuri. Nu aș sugera folosirea dispozitivului în modul tabletă, cu tastatura atașată, întrucât adaugă foarte mult la grosimea și greutatea întregului ansamblu.

DSC_0029

Software

Tableta ar trebui să vină  cu Windows 10 preinstalat, însă  modelul meu a venit cu Windows 8.1, iar în momentul când am dorit să fac upgade-ul la 10 am observant că nu dețin o copie validă a sistemului de operare, ceea ce a fost oarecum ciudat. Nu știu dacă vina ar trebui atribuită celor de la Allview sau cel.ro, însă în cazul meu s-a  rezolvat ușor, dat fiind faptul că Microsoft nu cere, în prezent o cheie validă pentru upgrade la Windows 10.

Un aspect pozitiv este și faptul că primești la pachet un an gratuit pentru pachetul Office 365, ceea ce este minunat pentru un student sau elev.

Ce nu-mi place la tabletă? Este grea, pentru dimensiunile sale. Iar calitatea construcției putea fi mai bună. Dar în rest, nu prea am reproșuri. E exact ceea ce promite să fie, iar dacă aștepți mai multe de la ea, asta e în mare parte problema ta.

Pentru cine este tableta? Am văzut mai multe review-uri în care tableta era prezentată ca fiind destinată clasei business, însă cred că poate fi un foarte bun dispozitiv de început pentru un student sau elev care nu dispune de bani prea mulți, sau un dispozitiv secundar pentru cei care doresc  să se relaxeze pe canapea, urmărind filme, citind (este ideal pentru consumul debenzi desenate) și vor toată funcționalitatea unui sistem Windows complet.

În concluzie, recomand achiziționarea tabletei Allview Impera WIN10Pro, mai ales dacă o găsiți la ofertă. În prezent se regăsește la prețuri între 950-1.000 de lei pe majoritatea site-urilor de profil.

CSC_0034

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s