Windows 10 mai rapid în trei pași simpli

Aceste metode simple sunt destinate creșterii vitezei Windows 10 la start, accesarea meniului de start și la închiderea dispozitivului.

Dacă folosești Windows 10 pe computerul tău nou-nouț, sau poate ai făcut upgrade pe vechiul tău computer, dar ți se pare că Windows 10 nu se mișcă la warp speed, s-ar putea să te intereseze următoarele trei sfaturi. Poate că la prima vedere pot părea triviale, dar pentru unele persoane orice secundă în plus contează.

  1. Startup mai rapid.

De fiecare data când computerul tău cu Windows 10 bootează ți se cere o parolă, pentru motive de securitate. Cu toate acestea, consider că această opțiune ar trebui lăsată la alegerea fiecărui utilizator, chiar dacă Microsoft pare să fie de altă părere. Poate ești singurul utilizator al computerului de acasă sau poate ești doar leneș.

Dați fiind pașii pe care trebuie să-i urmezi, s-ar părea că Microsoft ține mult la acest aspect, dar chiar și dacă ești foarte rapid la butoane, o să pierzi câteva secunde, pe care nimeni nu ți le poate da înapoi. Iată cum poți dezactiva parola:

Pasul 1: În bara de SEARCH/CĂUTARE (sau Cortana) tastează netplwiz și dă click pe rezultat;

Pasul 2: Debifează căsuța din dreptul Users must enter a username and password to use this computer/Utilizatorii sunt obligați să introducă un nume de utilizator și parolă pentru a utiliza acest computer, apoi click pe Apply și introduceți pentru ultima data parola, pentru a salva modificările.

Fast-windows-10

  1. Meniu de start mai rapid

Dacă utilizezi un computer mai vechi, este posibil ca meniul de start să se încarce mai lent, lucru datorat, foarte probabil, animației cu care acesta se deschide. Din fericire, există un leac și pentru acest neajuns:

Pasul 1.  În bara de SEARCH/CĂUTARE (sau Cortana) tastează sysdm.cpl și dă click pe rezultat;

Pasul 2. Click pe tab-ul Advanced/Avansat, apoi butonul Settings/Setări din secțiunea Performance/Performanță;

Pasul 3. Debifează căsuța din dreptul Animate windows when minimizing and maximizing și apasă Apply.

Fast-windows-10-1

  1. Shutdown mai rapid

Partea asta este pentru leneșii profesioniști și la ea mă refeream în debutul articolului când afirmam că s-ar putea să vă pară triviale. Dar poate abilitatea de a închide computerul dintr-o singură mișcare este absolut vitală pentru tine, iar în prezent procedura de shutdown constă în trei click-uri și accesarea meniului de start. Iată cum poți proceda:

Click dreapta pe orice spațiu liber de pe Desktop, apoi New – Shortcut. În bara care o să apară lipiți următorul text: %windir%\System32\shutdown.exe /s /t 0. Click apoi pe Next și setup-ul este complet. Vei avea pe desktop o iconiță care, la accesare, îți va permite să-ți închizi computerul instantaneu. Sau poți să apeși ALT+F4. E mai rapid :).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s