Review boxă Bluetooth Rapoo A600

Disclaimer: Am achiziționat boxa cu 3 luni în urmă la prețul de 109 lei de pe un site de profil și am utilizat-o ca principal dispozitiv pentru consumul audio în aceste 3 luni. Și (spoiler alert) voi continua s-o folosesc până crapă.

Boxele Bluetooth sunt foarte populare, dacă e să ne luăm după numărul uriaș de oferte de pe toate site-urile de profil din România. Ceea ce este un lucru pozitiv. Poți găsi boxe Bluetooth pentru toate buzunarele, sub toate formele imaginabile și cu funcționalități foarte variate. Important este să știi ce vrei. În cazul meu, mi-am dorit o boxă solidă, la un preț decent și cu o estetică care să se potrivească cu toate celelalte elemente de pe biroul meu. Iar RAPOO A600 a întrunit toate aceste elemente. Iar ca bonus am primit și o boxă care produce un sunet  genial. Dar despre asta, puțin mai târziu.

dsc_0018

În primul rând, boxa arată ca și cum ar fi fost produsă de Apple, dacă aceștia ar face boxe Bluetooth, lucru care nu surprinde dacă ne uităm la întregul line-up de produse Rapoo. Corpul este lucrat dintr-o bucată de aluminiu mătuit, care, împreună cu butoanele mari și tactile situate în partea superioară a boxei contribuie la aspectul solid, aproape industrial al acesteia. Cele două difuzoare de 3W sunt protejate de o grilă metalică, disponibilă în varii culori, care se regăsesc și pe partea din spate a boxei, de data aceasta construită dintr-un plastic plăcut la atingere. Eu am comandat unitatea mea cu grila și spatele de culoare galbenă, însă culoarea reală se apropie mai mult de portocaliu. Oh well…

dsc_0009

Similitudinile cu produsele Apple continua și la nivelul accesoriilor boxei, astfel că atât cablul de alimentare micro USB cât și cablul auxiliar de 3,5 mm sunt albe, și din  experiența de până acum, mai rezistente decât cele produse de Apple.

Un alt aspect pozitiv este ușurința cu care se conectează la majoritatea dispozitivelor. Astfel, boxa dispune de Bluetooth 4.0, cablu auxiliar de 3,5 mm și NFC și se conectează ușor la toate dispozitivele, indiferent de sitemul de operare. De asemenea, în cele 3 luni de utilizare nu am experimentat întreruperi ale conexiunii prin Bluetooth, fie că am utilizat-o conectată la telefon, fie la computer. Un alt aspect  de menționat este că raza de acțiune pentru Bluetooth este de aproximativ 10m.

dsc_0025

Și pentru că vorbim de o boxă portabilă, trebuie neapărat să discutăm despre portabilitate. Ca dimensiuni aceasta se situează la 125x72x50 mm, deci poate să încapă ușor în majoritatea rucsacurilor și vine cu o husă pentru transport, pentru a preveni eventuale zgărieturi. Greutatea este destul de mare, la 400 de grame, dar sacrifici acest aspect în favoarea unei foarte bune calități a construcției. Nu oferă rezistență la apă sau praf, pentru că nu a fost creată pentru utilizare outdoor. Sigur, o poți lua cu tine la piscină dar nu aș sugera să și înoți cu ea.

Rapoo nu oferă date cu privire la capacitatea bateriei, dar, din testele  la care am supus-o, oferă aproximativ 7 ore jumate de playback la volum mediu conectată prin Bluetooth, respectiv 9 ore de playback la volum mediu, conectată prin cablu auxiliar.

dsc_0021

Și acum să ajungem la partea esențială: Sunetul. Am fost plăcut surprins. Cele două difuzoare de 3W produc un sunet plăcut, fără distorsiuni, chiar și la volum maxim, indiferent de modalitatea de conectare. Sigur, dacă ești în căutarea unei boxe care să  rupă basul și cu toba mare, ar trebui să cauți în altă parte. Dar pe frecvențe medii și înalte sunetul este foarte lin iar volumul este impresionant, obținând valori medii pe la 95Db.

Deoarece dispune și de microfon încorporat, boxa poate fi utilizată și pentru teleconferințe, sunetul captat fiind de o calitate decentă.

Așadar, pentru cine este potrivită aceată boxă? Așa cum am mai spus, dacă ești genul outdoorsy care își supune dispozitivele electronice la abuzuri care presupun apă, nămol și praf, nu e pentru tine. Dar dacă vrei o boxă solidă, elegantă, pe care s-o folosească toată familia sau pe care s-o folosești la birou, n-ai cum să dai greș cu Rapoo A600

dsc_0005_reviewed

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s